Booking.coms forudsigelser nr. 3 for rejsers triumferende tilbagevenden i 2022: Følelsen af at opleve noget for første gang

I sin hidtil mest omfattende undersøgelse med fokus på rejseforudsigelser afslører en af verdens største digitale rejsevirksomheder, Booking.com, nu en fornyet følelse af optimisme og en lyst til at omfavne den nye virkelighed og atter igen opleve verden fuldt ud i det kommende år.

Sammen med praktisk talt alle andre aspekter af vores liv er det at rejse blevet redefineret flere gange i løbet af det sidste halvandet år, hvor vi konstant er blevet nødt til at forholde os til nye realiteter. Et dybere og stadig mere komplekst forhold til teknologi, en øget bevidsthed om menneskets indflydelse på planeten og en fornyet inspiration til at tage stilling til vor tids vigtige bevægelser indenfor social retfærdighed, har fået verden til at føles mindre og på samme tid uendeligt stor. Og selvom COVID-19 endnu ikke helt er fortid, begynder en utrættelig følelse af håb at indfinde sig. For at se nærmere på denne bølge af optimisme har Booking.com gennemført en omfattende undersøgelse med mere end 24.000 rejsende i 31 lande og områder og kombineret resultaterne med sine egne data og indsigt som en af verdens største digitale rejsevirksomheder de sidste 25 år, for at forudsige hvordan rejser vil fortsætte med at blive redefineret i det kommende år.

Undersøgelsen er endt ud i syv forudsigelser omkring rejser i 2022. Her på Bangeforikkeatleve.dk bringer vi dem en efter en. I nedenstående er den tredje forudsigelse.

3. Følelsen af at opleve noget for første gang

Mange af os har måske glemt hvor vores pas er, eller hvordan man pakker, men vi vil alligevel glæde os over selv de mest rutinemæssige ting ved vores rejser i 2022, selvom det kræver at vi genlærer nogle ting. Kan du huske hvordan det var at stige ombord på et fly for allerførste gang? Eller hvordan man tjekker ind på et hotel? Efter at have følt sig fastlåst så længe vil de rejsende i stedet for at haste gennem rejsen nyde hvert øjeblik, lige fra at vælge den helt rigtige playliste til lejebilen til at tage sig god tid til at studere udvalget i taxfree butikker. En femtedel (19%) glæder sig mest til selve spændingen og forventningen man føler når man skal ud at rejse.

Den tidligere trivielle togtur med landskabet susende forbi udenfor eller den udfordrende tur gennem snoede brostensgader for at hente nøglerne til ferielejligheden, vil være en sand fornøjelse for de tre fjerdedele (75%) der svarer at det er sjovere når transporttiden føles som en del af selve rejsen. Alle vores “første” rejser i 2022 vil være værdsatte, og et flertal af de rejsende svarer at simple fornøjelser som at mærke solen på deres hud (77%) eller at se havet øjeblikkeligt gør dem i bedre humør (82%). Selv usikkerheden ved at finde vej med offentlig transport i en ny by på et fremmed sprog er noget som næsten to tredjedele (58%) svarer at de vil nyde. Efter en så lang periode med begrænsede muligheder vil følelsen af igen at opleve noget for første gang og tilbøjeligheden til at nyde hvert eneste øjeblik, være kendetegnende for rejser i 2022.