TUI tilslutter sig SBTi for at nå målene i Parisaftalen

Rejsekoncernen TUI Group får nu sine reduktionsmål videnskabeligt valideret. Planer for reduktion for fly, krydstogt og hoteller er indsendt og forventes færdigbehandlet i slutningen af indeværende år.

TUI er det første rejseselskab, der registrerer tre forskellige forretningsområder i form af fly, krydstogt og hoteller til validering hos organisationen Science-Based Targets initiative (SBTi). Godkendelse af målene forventes i slutningen af indeværende år og vil bekræfte, at de ambitiøse reduktionsmål TUI har sat frem mod 2030, er baseret på de seneste resultater inden for klimavidenskaben og i overensstemmelse med målene i Parisaftalen.

Science Based Targets initiative (STBi) er et fælles internationalt initiativ drevet af NGO’en Carbon Disclosure Project (CDP), FN’s Global Compact World Resources Institute (WRI) og Verdensnaturfonden (WWF). Initiativet viser virksomheder og institutioner, hvor meget og hvor hurtigt de bør reducere deres udledninger for at nå de mål, der er aftalt i Parisaftalen om at bekæmpe den globale opvarmning.

TUI har længe arbejdet med bæredygtighed, blandt andet gennem investeringer i sine fly, hoteller og krydstogtskibe. Koncernen vil fortsætte med at motivere sine samarbejdspartnere og give flere incitamenter til at investere i bæredygtighed, for eksempel ved byggeri og ombygning af hoteller, transport på feriedestinationerne, udvikling af udflugter eller indkøb af mad fra lokale producenter. 

Vi vil drive branchen frem imod mere bæredygtige rejser. Jeg er overbevist om, at den bæredygtige transformation betaler sig – for samfundet, for miljøet og for erhvervslivet. Det føles utrolig godt at være den første rejsearrangør, der tilslutter sig SBTi på disse tre forretningsområder. Det er en vigtig del af vores arbejde fremadrettet,” siger Jessica Enbacka, administrerende direktør for TUI Nordic.

TUI har et mål om at opnå nuludledning på tværs af sine aktiviteter senest i 2050. Et vigtigt skridt hen imod dette er køreplaner for TUI’s fly, krydstogtskibe og hoteller, der tilsammen repræsenterer 99 procent af koncernens udledning. For hvert af de tre forretningsområder er der lavet detaljerede undersøgelser og handlingsplaner, så væsentlige reduktioner kan finde sted allerede i 2030. Planerne indeholder blandt andet tiltag som brugen af bæredygtigt brændstof på fly og udvikling af vedvarende energikilder til el-produktion på hoteller og krydstogtskibe. Planerne er en del af TUI’s bæredygtighedsagenda, som præsenteres inden længe.