Når du er i Lissabon skal du med Sporvogn 28

Lissabon er en charmerende og stemningsfyldt by. Her går livet sin gang, og mulighederne for gode stunder er rigtig mange. Specielt Alfarma-området er noget helt unik. I Alfarma får man en fornemmelse af at opleve det autentiske Lissabon.

Skal man danne sig et overblik over Portugals hovedstad er den bedste løsning at hoppe på Sporvogn 28 eller Tram 28, der er det korrekte navn. Sporvognsruten er bevaret til glæde for turisterne, men derfor er det fortsat den bedste og mest charmerede måder at se byen på. Undervejs kan det være tid til casino slots chile.

Tager du en tur med sporvogn 28, kommer du kommer forbi mange af Lissabons mest interessante steder. Det oplagte er at hoppe på på Martim Moniz-pladsen og forsøge at sikre sig en plads ved vinduet. Herfra kan du følge med i livet i Lissabon, som du passer i stille og roligt tempo.

Sporvogn 28 bringer dig igennem så smalle gader, at der ikke er plads til andet en den charmerende vogn. Du kommer til Sao Jorge-borgen, udsigtspunktet Portas do Sol, markedet Feira da Ladra i Alfama, den smukke Sé Cathedral samt altså gennem bydelene Baixa, Alfama, Graça og Estrela. Det er dumt ikke at køre en tur med Tram 28, hvis du besøger Portugal, men der kan være lange køer i højsæsonen, så en mulighed er at tage tidligt afsted om morgenen.

I øvrigt. Lissabons sporvognsnetværk har været aktivt siden 1873. I starten blev vognene dog trukket af heste. Den første elektriske sporbane åbnede i 1901. I 1959 var der hele 24 forskellige ruter. Nu findes fem ruter i Lissabon. Til gengæld har Lissabon nu også en velfungerende metro.