Svenske skidestinationer forbereder en tryg vintersæson

Coronavirus har fortsat fat i Europa. Derfor skal der tages forbehold både i dagligdagen, og når der rejses. Det ved de i sammenslutningen af svenske skianlæg (SLAO). Derfor har de udarbejdet en række anbefalinger til tiltag, der kan medvirke til en mere sikker skitur i det svenske, og skabe tryghed for både gæster, medarbejdere og lokalsamfundet.

Anbefalingerne går på tiltag ved lifter, skiudlejningen, skiskolerne og varmestuerne.

“Vores vigtigste fokus er en tryg og sikker vinter for gæster og medarbejdere. Derfor har vi udviklet anbefalinger i forbindelse med coronavirus. Anbefalingerne baseres på vores løbende dialog med sundhedsmyndighederne og andre aktører med forskellige roller”, udtaler Titti Rodling fra SLAO.

Den første udgave af anbefalingerne blev udarbejdet i marts. Siden er de blevet udviklet. Anbefalingerne omfatter blandt andet vejledning til håndhygiejne hos personalet, afstand i og omkring lifterne, online-bookning af lejeudstyr, begrænset antal pladser i varmestuerne og flere andre tiltag.

“At have disse ting på plads er nu vigtigt både for vores medlemmer og vores medlemmers gæster. Ansvaret for at minimere smittespredningen på Sveriges skidestinationer deles mellem flere aktører, de berørte regioner, de enkelte destinationer og kommunerne. Dialogen og samarbejdet mellem disse foregår løbende og fungerer gode”, afslutter Titti Rødling.

Se alle tiltag på dette link.