Nye danske Airbnb-værter har tjent millioner under pandemien

På globalt plan har nye Airbnb-værter netop rundet 1 milliard dollars i indtjening under Covid-19. Nye værter baseret i Danmark tegner sig for 55 millioner kroner.

Covid-19 og diverse medfølgende rejserestriktioner har sendt alverdens turister på udkig efter sikre og trygge rejsevalg, som gør det muligt at tilbringe tid med familie og venner. I langt overvejende grad har der i perioden siden pandemiens start været tale om indenlandske rejser. 

En nylig opgørelse fra Airbnb viser, at nytilkommende Airbnb-værter i Danmark siden marts 2020 har tjent mere end 55 millioner kroner på at leje deres hjem ud. På globalt plan har nye værter tjent mere end 1 milliard dollars på trods af den nye situation, der i perioder har lagt turismen ned.

Opgørelsen viser også, at omkring 4.000 nye danske værter har gjort deres boliger tilgængelige via Airbnb siden marts 2020. Her er der i særlig grad blevet lejet og byttet boliger i sommerferien, hvor langt de fleste danskere valgte et ophold i Danmark. Indtjeningen var størst i København, hvor Airbnb-værter tjente mere end 11 millioner kroner.

Totalt set melder omkring halvdelen af alle Airbnbs værter, at de bruger indtjeningen fra udleje af deres boliger til at betale husleje, huslån og andre basale hverdagsomkostninger.

Derudover viser en nylig amerikansk forbrugerundersøgelse, at rejser er det, som amerikanerne har savnet allermest i det forgangne år – og at trygge og sikre besøg hos familie og venner står højst på agendaen, når diverse rejserestriktioner en dag er fortid. Blandt andet svarer 53 procent af de adspurgte amerikanere, at de føler sig mindre forbundet med deres familier som følge af den nuværende isolation, mens 24 procent døjer med følelsen af enten ensomhed eller tomhed.