Booking.coms forudsigelser nr. 2 for rejsers triumferende tilbagevenden i 2022: Pause fra hjemmekontoret

I sin hidtil mest omfattende undersøgelse med fokus på rejseforudsigelser afslører en af verdens største digitale rejsevirksomheder, Booking.com, nu en fornyet følelse af optimisme og en lyst til at omfavne den nye virkelighed og atter igen opleve verden fuldt ud i det kommende år.

Sammen med praktisk talt alle andre aspekter af vores liv er det at rejse blevet redefineret flere gange i løbet af det sidste halvandet år, hvor vi konstant er blevet nødt til at forholde os til nye realiteter. Et dybere og stadig mere komplekst forhold til teknologi, en øget bevidsthed om menneskets indflydelse på planeten og en fornyet inspiration til at tage stilling til vor tids vigtige bevægelser indenfor social retfærdighed, har fået verden til at føles mindre og på samme tid uendeligt stor. Og selvom COVID-19 endnu ikke helt er fortid, begynder en utrættelig følelse af håb at indfinde sig. For at se nærmere på denne bølge af optimisme har Booking.com gennemført en omfattende undersøgelse med mere end 24.000 rejsende i 31 lande og områder og kombineret resultaterne med sine egne data og indsigt som en af verdens største digitale rejsevirksomheder de sidste 25 år, for at forudsige hvordan rejser vil fortsætte med at blive redefineret i det kommende år.

Undersøgelsen er endt ud i syv forudsigelser omkring rejser i 2022. Her på Bangeforikkeatleve.dk bringer vi dem en efter en. I nedenstående er den anden forudsigelse.

2. Pause fra hjemmekontoret

Da pandemien ramte, blev private hjem over hele kloden også vores kontorer, og det blev normalt at arbejde hjemmefra. I 2022 vil vi dog se en betydelig stigning i antal mennesker der ønsker at tage kontrollen tilbage og genetablere en sund balance mellem arbejdsliv og fritid. Ferietiden kommer fremover være helt uden arbejde for tre fjerdedele af de rejsende (73%) i 2022, hvilket ikke altid var tilfældet i 2021, hvor grænsen mellem fritid og hjemmearbejde blev sløret.

På trods af fleksibiliteten ved at arbejde hjemmefra vil 59% hellere have en kortere ferie hvis det betød at de helt kunne trække stikket i 2022, frem for at have mere tid på selve rejsemålet, men være nødt til at kombinere arbejde og fritid. Og med 50% der svarer at de har arbejdet flere timer og brugt færre feriedage under pandemien, skal vi forvente at flere tager en velfortjent pause fra (hjemme)kontoret i 2022.