Booking.coms forudsigelser nr. 6 for rejsers triumferende tilbagevenden i 2022: På med ja-hatten

I sin hidtil mest omfattende undersøgelse med fokus på rejseforudsigelser afslører en af verdens største digitale rejsevirksomheder, Booking.com, nu en fornyet følelse af optimisme og en lyst til at omfavne den nye virkelighed og atter igen opleve verden fuldt ud i det kommende år.

Sammen med praktisk talt alle andre aspekter af vores liv er det at rejse blevet redefineret flere gange i løbet af det sidste halvandet år, hvor vi konstant er blevet nødt til at forholde os til nye realiteter. Et dybere og stadig mere komplekst forhold til teknologi, en øget bevidsthed om menneskets indflydelse på planeten og en fornyet inspiration til at tage stilling til vor tids vigtige bevægelser indenfor social retfærdighed, har fået verden til at føles mindre og på samme tid uendeligt stor. Og selvom COVID-19 endnu ikke helt er fortid, begynder en utrættelig følelse af håb at indfinde sig. For at se nærmere på denne bølge af optimisme har Booking.com gennemført en omfattende undersøgelse med mere end 24.000 rejsende i 31 lande og områder og kombineret resultaterne med sine egne data og indsigt som en af verdens største digitale rejsevirksomheder de sidste 25 år, for at forudsige hvordan rejser vil fortsætte med at blive redefineret i det kommende år.

Undersøgelsen er endt ud i syv forudsigelser omkring rejser i 2022. Her på Bangeforikkeatleve.dk bringer vi dem en efter en. I nedenstående er den sjette forudsigelse.

6. På med Ja-hatten

Efter at have fået “nej” så mange gange, genvinder de rejsende en mere positiv tankegang i 2022. Faktisk vil 63% gerne slippe for al den struktur de har kæmpet med, og foretrækker en ferie hvor de forbliver fleksible og bare tager det som det kommer, i stedet for at have en nøje planlagt rejseplan fuld af aktiviteter. Det kommende år vil gøre os bedre til at improvisere når vi rejser, og vi vil reagere på enhver uventet twist med et eftertrykkeligt “ja!”

Næsten tre fjerdedele (72%) svarer at de vil sige ja til enhver mulighed for ferie hvis budgettet tillader det. Og for de 49% der har sparet sammen ved ikke at tage på nogen store rejser siden pandemien startede, er det ikke budgettet der sætter begrænsninger for de rejser de vil tage på i 2022. To tredjedele (61%) er mere åbne overfor forskellige former for ferie end før pandemien, og 65% er ligeglade med hvor de skal hen på ferie, så længe det er den type rejse de ønsker vil de blot være glade for at komme væk hjemmefra. I 2022 vil teknologien spille en vigtig rolle i at gøre det nemmere at være spontan og fleksibel ved at kunne booke i farten og ændre sine planer undervejs. Faktisk håber 55% at de nyeste rejseteknologier vil kunne tilbyde et “wildcard” eller en overraskelsesmulighed så de kan få en helt ny rejseoplevelse baseret på deres tidligere præferencer eller budget.

Denne positive mentalitet vil åbne endnu mere af verden for rejsende end nogensinde før, da mange har en mere eventyrlysten tilgang til deres ferievalg og måske endda deres ledsagere. Når det kommer til rejsekammerater, vil de lede efter dem der også har ja-hatten på. Over en tredjedel (35%) af de rejsende ønsker at rejse med andre der også er glade for at tage det som det kommer.