Stor vækst i Billund Lufthavn

Aktiviteten i Billund Lufthavn er i den grad tilbage som før Corona, og med 365.775 glade passagerer i maj er det en vækst på 7,1 procent ift. maj 2019. Rejseglæden og -behovet er stort, og de mange nye ruter fra Billund Lufthavn skubber til væksten.

“For præcis et år siden havde vi i underkanten af 10 procent af trafikken fra 2019. Nu er det lagt bag os, og vi er tilbage og over niveauet fra før Corona. Det er hurtigere end, hvad vi turde håbe på, og det er en ubeskrivelig fantastisk følelse”, fastslår Jan Hessellund, adm. direktør i Billund Lufthavn og fortsætter:

“Vores ruteudvikling har virkelig givet afkast. Vi har haft 37 rutenyheder i 2021 og 2022, og det ”gamle” rutenetværk er tilbage kun med få undtagelser. Senest er Widerøe kommet tilbage til deres rute til Bergen, i dag, 1. juni, genåbner Swiss op med deres rute til Zürich igen. Og her i maj har Lufthansa åbnet en ny rute til deres hub og destination i München med intet mindre end 14. ugentlige afgange”.

Den hurtigt tilbagevendte aktivitet gør selvfølgelig også, at der kan opstå kø ved check-in skranker og i security. Det er forventet med den høje aktivitet, og det kræver en indsats af lufthavnen at håndtere, men passagerernes forberedelse hjemmefra kan også flytte bjerge.

Som udgangspunkt har der altid været mange gæster i højsæsonerne i en travl lufthavn før Corona. Nu er aktiviteten tilbage, og det skal passagerer og medarbejdere i lufthavnen lære at begå sig i igen. Derfor skal passagererne også være mentalt forberedte på, at der eksempelvis kan opstå kø i security.

“Vi gør alt for, at alle kommer godt af sted på deres flyrejse. Vi har investeret i et nyt ”Smart Security”, som gør det hurtigere for vores gæster at komme igennem tjekket. Vi har også ansat mange nye medarbejdere. Vi arbejder i det hele taget på højtryk for at sikre, at alle får en god oplevelse hos os”, understreger Jan Hessellund