Enorm stigning i salg af julerejser fra Billund og Aalborg

Rejseselskabet TUI melder om en stor stigning i salget af rejser mellem jul og nytår fra de jyske lufthavne i Billund og Aalborg. Her er der solgt 69 procent flere rejser hen over jul og nytår end på samme tidspunkt sidste år. I København er der ikke den samme stigning.

Der er flere jyder, som i år har tænkt sig at fejre jul og nytår i udlandet. Samlet set har rejseselskabet TUI solgt 69 procent flere rejser hen over jul og nytår, end hvad de havde på samme tidspunkt sidste år. Juleugen er den mest populære. Her har TUI solgt 81 procent flere rejser fra Billund og 63 procent flere rejser fra Aalborg. Samme tal for nytårsugen er henholdsvis 79 procent og 52 procent.

Tallene står i stor kontrast til København, hvor der ikke er en stigning i interessen for at rejse til udlandet mellem jul og nytår, hvis man sammenligner med sidste år. TUI peger på det våde og triste vejr i Danmark som en årsag til specielt jydernes store rejselyst.

”Det har været det vådeste år i Danmark nogensinde i år og det gør altså bare noget ved danskernes rejselyst. Jo dårligere vejret er herhjemme, jo mere har vi lyst til at rejse væk fra det. Derfor har flere danskere besluttet sig for at fejre jul eller nytår under varmere himmelstrøg,” siger Mikkel Hansen, kommunikationschef hos TUI Danmark. 

Populære destinationer
TUI sælger både ferie med charter og rutefly, og det er specielt ferie med rutefly, der er populært mellem jul og nytår. Interessen for charterrejser er steget med fem procent, mens en sammensat rejse med rutefly er mere end fordoblet sammenlignet med sidste år. De mest populære destinationer er:

Uge 51 (juleugen):
Gran Canaria – stigning på 22 procent sammenlignet med sidste år
Tenerife – stigning på 85 procent sammenlignet med sidste år
Hurghada – stigning på 24 procent sammenlignet med sidste år
Phuket – stigning på 83 procent sammenlignet med sidste år
Dubai – stigning på 43 procent sammenlignet med sidste år

Uge 52 (nytårsugen):
Gran Canaria – stigning på 63 procent sammenlignet med sidste år
Tenerife – stigning på 102 procent sammenlignet med sidste år
Cancun – stigning på 36 procent sammenlignet med sidste år