Ny trend: Sommerhusferie i udlandet hitter hos danskerne

Flere og flere danskere vælger at bruge deres sommerferie i udenlandske sommerhuse. Nye tal fra feriehusudlejningsvirksomheden NOVASOL viser en stigning på 62 procent i bookinger i Tyskland foretaget af danskere, mens der i Sverige er en stigning på 23 procent sammenlignet med sidste år.

Selvom sommerhusferie i Danmark stadig er populært blandt danskerne, ser man hos NOVASOL, der råder over sommerhuse i 19 europæiske lande, at danskerne i højere grad tilvælger private ferieboliger i udlandet. Det er især i lande som Sverige, Norge og Tyskland, at NOVASOL nu oplever en stigning af danske sommerhusbookinger i. I Tyskland er antallet af bookinger foretaget af danske gæster steget med 62 procent sammenlignet med sidste år. I  vores nabolande mod nord ligger stigningen i Sverige på 23 procent, mens Norge har oplevet en lille stigning på 3 procent af danske bookinger. Ser man samtidig lidt længere ud i Europa er Kroatien også en destination, som danskerne udviser øget interesse over. Her er der nemlig en stigning på 4 procent i danske bookinger. Alt sammen tal, som NOVASOL ser som et tegn på, at danskerne på den ene side endnu en gang er begyndt at søge mod udlandet efter COVID-19 og på den anden side har fået øjnene op for, at sommerferier i udlandet ikke nødvendigvis behøver at være lig med hotelophold.

”Det er meget positivt at se, at flere og flere danskere har opdaget, at det at holde ferie i private ferieboliger i udlandet jo giver nogle helt andre oplevelser end med hotel og camping. For eksempel mere frihed og mere privatliv og ofte også lidt mere for pengene på samme måde, som man kender det fra sommerhusferien i Danmark,” siger Kenn Rasmussen, kommerciel direktør i NOVASOL.

Svenske ødegårde, norske hytter og tyske sommerhuse

I Tyskland, som er det land, der ifølge NOVASOLs tal lige nu oplever den største stigning af besøgende fra Danmark, er det hovedsageligt områderne langs den nordlige tyske kyst, herunder Schleswig-Holstein og Mecklenburg-Vorpommern, som tiltrækker danskerne. I Schleswig-Holstein er det især hyggelige Lübeck, den hollandsk prægede by Friedrichstadt, den hyggelige havneby Husum eller badebyen St. Peter-Ording med dens 12 kilometer lange strand, som er oplagte steder at besøge. I Mecklenburg-Vorpommern er det de mange spabyer, bl.a. på Rügen og i Kühlungsborn, der er et besøg værd, mens områdets tre store nationalparker også generelt tiltrækker mange besøgende.

I Sverige er det især den smukke ø Gotland med både vild natur og spændende middelalderbyer, der lokker, og så naturligvis Astrid Lindgrens Småland med dets skærgårde, tusindvis af øer og selvfølgelig Astrid Lindgrens verden, der trækker gæster til. I Norge er det Agder med byerne som Larvik, Sandefjord og ø-paradiset Hordaland mellem Haugesund og Bergen, som danskerne holder af at nyde naturen og vafler med myseost i.