Trendy rejsetrend for 2024: Vlore, Albanien

I forbindelse med Booking.coms store undersøgelse om rejsetrends for 2024, præsenteres vi her på Bangeforikkeatleve.dk og vores søstersite www.VilGerneLEve.dk nu en række destinationer for 2024, som spås at blive populære blandt rejsende på globalt plan. I dag Vlore i Albanien.

VlorëAlbanien

Balkans perle, Albanien, bliver en populær stranddestination i 2024 på grund af det azurblå vand, imponerende bjerge og overkommelige priser for alle typer rejsende. Den undervurderede perle Vlorëligger i den sydvestlige del af Albanien og ved starten af den albanske riviera. Den er et godt udgangspunkt for udflugter langs hele denne solrige kyst. Den glitrende kystlinje, der rummer nogle af Albaniens smukkeste strande, er Europas svar på Maldiverne – en kærkommen mulighed for de 27% af de danske rejsende, som er på udkig efter billigere luksusferier for at reducere omkostningerne. Om dagen kan gæsterne slentre langs palmepromenaden, blive forfriskede i Narta-lagunen eller tage på bådtur til den lille, men fantastiske Grama-bugt. Om aftenen kan man opleve denne historiske bys livlige gamle bydel, hvor der er masser af butikker og spisesteder. Vlorë er også ved at udvikle sig til et kulinarisk rejsemål – foodies kan nyde smagen af Italien, der ligger lige på den anden side af Adriaterhavet, som velsigner det lokale køkken med friske fiske- og skaldyrsretter. Tag på en dagsudflugt til Tirana, som ligger to timers køretur nordpå, og deltag i et albansk madlavningskursus for at nyde lokale traditioner og tilberede tavë kosi (mørt lammekød tilberedt med ris i en krydret yoghurtsauce) – en ikonisk ret og næring for sjælen af højeste karat.