I svenske Kungsberget tænker de på bæredygtighed

Da den svenske skidestination Kungsberget, der i øvrigt ejes af Branäsgruppen, åbnede for sæson 20/21 var det med to nye imponerende pistemaskiner i deres maskinpark. Pistemaskiner der belaster miljøet markant mindre end øvrige pistemaskiner.

“Vi er et af de første anlæg i Sverige med disse pistemaskiner. Det er spændende, at vi er så tidlige med dette, men fremfor at et vigtigt skridt. Vi præparere vores pister hver dag i sæsonen, og dermed kan vi hurtig gøre en forskel”, forklarer Anders Kjällström fra Branäsgruppen, hvor de i hele koncernen også er skiftet til HVO-diesel, der er et fossilfrit brændstof.

De nye grønne pistemaskiner, Pistenbully 600 E+, er lavet så elmotorer aflaster dieselmotoren, og dermed er forbruget af brændstof, og miljøbelastningen, formindsket med cirka 20 procent. “Vi leder hele tiden efter muligheder for at forbedre på bæredygtighed, men skal også sørge for at gøre gæsternes oplevelser endnu bedre og det synes jeg vi er lykkedes med”, lyder det fra Anders Kjälström.

Læs i øvrigt mere om Kungsberget i nedenstående: