Rejsebureauforening: Coronapas bør være klar 1. maj

Onsdag offentliggjort den danske regering planer om et coronapas, der vil gøre det muligt for mange brancher igen at åbne for deres aktiviteter. Blandt andet rejsebranchen vil kunne få nyt liv med et coronapas. Men tidshorisonten er for lang, mener Danmarks Rejsebureau Forenings (DRF) direktør Lars Thykier.

”Jeg er virkelig glad for finansministerens melding i dag om coronapas. Det er et stort skridt på vejen til at få åbnet for rejser og ikke mindst branchen igen. Tidshorisonten på 3-4 måneder er dog for lang, og jeg mener, at vi skal arbejde på at få rammerne og det praktiske på plads så hurtigt som muligt. Ja, det kan faktisk ikke gå hurtigt nok, for det haster at få ikke bare rejsebranchen, men også gerne resten af oplevelsesøkonomien så som hoteller, musiklivet, museer, cafeer, restauranter med flere på benene igen”, udtaler Lars Thykier i en pressemeddelelse.

DRF ønsker fokus på en række områder i forbindelse med udvikling af coronapasset. For det første skal det gå hurtigt og gerne være klar senest 1. maj i år. For det andet skal passet også gælde internationalt, og DRF håber, at EU, og gerne også WHO, vil samarbejde om et internationalt coronapas. “Det er vigtigt for alle brancher, der er ramt af pandemien, at hele EU bliver enige om, at acceptere hinandens coronapas-dokumenter. Det nytter ikke, at vi skal til at lave én aftale med f.eks. Grækenland, en anden med Spanien og en tredje med Tyskland. Jeg ser gerne, at hele EU kommer med i første hug og hurtigt derefter hele verden”, siger Lars Thykier, og fortsætter: ”Jeg er helt med på, at der også i en rum tid endnu vil være lande ude i verden, som det coronamæssigt ikke er forsvarligt at besøge nu og her og måske heller ikke om et halvt år. Men omvendt er der også mange lande, som vi formentlig kan rejse sikkert til om ganske få måneder, også uden for EU. Derfor er det vigtigt, at EU og WHO kommer på banen sammen, for den ideelle situation er, at coronapasset fra begyndelsen er internationalt”,