Turismeforsker spår om lange udsigter til normal turisme

Ifølge DR mener turismeforsker Anders Sørensen, at der kan gå mindst to-tre år før danskerne igen rejser som før coronakrisen.

“Det er dramatisk. Vi har aldrig tidligere, hverken når der har været krige, terror eller naturkatastrofer, været udsat for noget lignende på turismefronten, siger turismeforsker og antropolog Anders Sørensen, der underviser på professionshøjskolen Absalon, ifølge DR.

Forskeren understreger at dette naturligvis vil få store konsekvenser for økonomien i EU. Ifølge tal fra Europa-Kommissionen udgør turisme godt ti procent af EU-landenes samlede bruttonationalprodukt (BNP). Det er især landene i Sydeuropa, der bliver hårdt ramt. Grækenland er det land i EU, hvor procentvis flest arbejder i turisme, og vil derfor procentvis blive hårdest ramt.

Læs meget mere på nedenstående link.

https://www.dr.dk/nyheder/udland/europa-frygter-sommerferien-der-gaar-mindst-tre-aar-foer-vi-rejser-som-foer-krisen