Første danske indenrigsrute på nyt, mere bæredygtigt flybrændstof

Fra den 6. maj vil flyvningerne på ruten mellem Sønderborg og København ske på mere bæredygtigt flybrændstof. Dermed indleder Alsie Express, som den første operatør på en dansk indenrigsrute, nu flyvninger på et brændstof produceret af organisk materiale som fx restolie fra fødevareindustrien, der reducerer CO2-aftrykket fra flyenes brændstofforbrug.

Når fly 6I101 d. 6. maj kl. 7.00 letter fra Sønderborg Lufthavn med kurs mod Københavns Lufthavn, er passagerer og besætningen med på starten af den grønne rejse for dansk indenrigsflyvning. Som den første indenrigsrute i Danmark indleder flyselskabet Alsie Express nemlig nu, i samarbejde med Sønderborg Lufthavn og DCC & Shell Aviation, flyvninger på biobaseret flybrændstof.

Danmarkspremieren i Sønderborg Lufthavn er første skridt på vejen mod en fremtid, hvor danske indenrigsflyvninger gradvist sænker klimaaftrykket. Alsie Express forventer en reduktion i CO2-aftrykket fra det nye bæredygtige flybrændstof svarende til omkring 4% af den årlige CO2-udledning fra indenrigsflyvningerne fra Sønderborg til København.

”Hidtil har dansk luftfart primært haft mulighed for at gøre noget i forhold til CO2-udledningerne ved at kompensere i form af EU-ETS-afgifter og ved køb af klimakreditter. Med introduktionen af mere bæredygtigt flybrændstof sætter vi nu direkte ind for at reducere udledningerne fra flyvningerne. Dette tiltag er et ganske vist lille, men vigtigt, skridt i retning mod at nedbringe CO2-udledningen fra vores indenrigsflyvninger. Vi flyver allerede med ATR 72 fly, som er et af de mest klimavenlige regionalfly på markedet,” siger Dennis Rybasch, adm. direktør hos Alsie Express.