Booking.coms forudsigelser nr. 1 for rejsers triumferende tilbagevenden i 2022: En genopladende ferie

I sin hidtil mest omfattende undersøgelse med fokus på rejseforudsigelser afslører en af verdens største digitale rejsevirksomheder, Booking.com, nu en fornyet følelse af optimisme og en lyst til at omfavne den nye virkelighed og atter igen opleve verden fuldt ud i det kommende år.

Sammen med praktisk talt alle andre aspekter af vores liv er det at rejse blevet redefineret flere gange i løbet af det sidste halvandet år, hvor vi konstant er blevet nødt til at forholde os til nye realiteter. Et dybere og stadig mere komplekst forhold til teknologi, en øget bevidsthed om menneskets indflydelse på planeten og en fornyet inspiration til at tage stilling til vor tids vigtige bevægelser indenfor social retfærdighed, har fået verden til at føles mindre og på samme tid uendeligt stor. Og selvom COVID-19 endnu ikke helt er fortid, begynder en utrættelig følelse af håb at indfinde sig. For at se nærmere på denne bølge af optimisme har Booking.com gennemført en omfattende undersøgelse med mere end 24.000 rejsende i 31 lande og områder og kombineret resultaterne med sine egne data og indsigt som en af verdens største digitale rejsevirksomheder de sidste 25 år, for at forudsige hvordan rejser vil fortsætte med at blive redefineret i det kommende år.

Undersøgelsen er endt ud i syv forudsigelser omkring rejser i 2022. Her på Bangeforikkeatleve.dk bringer vi dem en efter en. I nedenstående er den første forudsigelse.

1. En genopladende ferie

Det at rejse på ferie, vil i højere grad end daglig motion eller meditation være den primære form for egenomsorg i 2022. Over tre fjerdedele (79%) svarer nemlig at det at rejse er bedre for deres mentale og følelsesmæssige helbred end andre former for hvile og afslapning. Efter mere end et år med konstant skiftende rejserestriktioner anerkendes de vigtige fordele som rejser har for vores sundhed og velvære. Næsten to tredjedele (62%) svarer at de ikke var klar over hvor vigtigt det at rejse var for deres velbefindende, før det ikke længere var muligt, og 84% svarer at det at planlægge en ferie har en positiv indvirkning på deres følelsesmæssige velbefindende.

Hvad gør rejser til den ideelle form for wellness? For en fjerdedel (26%) er det at træde udenfor deres komfortzone nøglen til hvorfor det, at rejse væk, hjælper dem med at få fornyet energi. Ud af disse 26% svarer to tredjedele (66%) at et ophold i andre omgivelser end dem de er vant til, hjælper dem med at lade op, og over halvdelen (56%) svarer, at det er at opleve en ny måde at leve på. For nogle, er det at smage nye retter (57%) eller at høre et nyt sprog (35%) det som hjælper dem med at genoplade batterierne. Efter mere end 18 måneder hvor alle dage lignede hinanden, er der lige netop et stort behov for at opleve noget nyt, hvilket vil sørge for, at de rejsende har det bedre end før når de kommer hjem fra deres rejser i 2022.