Det nordlige Italiens Mini Rom skal besøges

Aosta Valley er en region i det nordvestlige Italien. Der grænses op til Frankrig mod vest, mod Schweiz i nord og så mod regionen Piemonte i syd. Der er tale om Italiens mindste og tyndest befolkede region. Men der er tale om et fantastisk smukt sted, og et sted med rigtig mange muligheder for de helt store oplevelser.

Er du i Aosta Valley er det et must at besøge regionens hovedby Aosta. Også her venter de store oplevelser. Byen, der er i 580 meters højde, er kendt som den mest romerske by udenfor Rom. Den er grundlagt af Kejser Augustus år 25 før vores tidsregning.

Rådhuset i Aosta på Piazza Emile Chanoux.

Et besøg i Aosta er som at bevæge sig rundt i et mini Rom, og kælenavnet Alpernes Rom, er oplagt. Du kan i byen besøge rigtig mange levn og vidnesbyrd fra romernes tilstedeværelse. Centrum er rammet ind af stenmurer, som giver en fantastisk stemning. Desuden skal du besøge Augustusbuen, katedralen og Forum Cryptoporticus. Eller bare gå rundt og nyde arkitekturen og stemningen i Aosta.

Aosta har siden Romerigets storhedstid været en betydningsfuld handelsby og den ligger da også strategisk perfekt i forhold til Schweiz, Frankrig og Piemonte. Derfor er handelsmulighederne også rigtig store i Aosta, og livet kan nydes på rigtig mange hyggelige restauranter.

Og så er Aosta i øvrigt noget helt særlig om vinteren. Der er stort set garanti for hvid jul, en fantastisk stemning og muligheder for rigtigt godt skiløb, hvis du besøger Aosta om vinteren. For der er lidt adgang til flere skiområder fra byen.

Aosta er det nordlige Italiens Rom