Bæredygtigt feriested: Tainan i Taiwan

Booking.com har udgivet deres årlige rapport om bæredygtige rejser. Vi præsenterer her på Bangeforikkeatleve.dk en række af destinationerne fra portalens liste med inspirerende rejsemål med en stor andel af bæredygtige overnatningssteder. I dag Tainan i Taiwan

Fra antikke templer og gyder oplyst af lanterner til rismarker og laguner – den ældste by i Taiwan hylder sin rige fortid. Men denne kystby investerer også i fremtiden med bestræbelser om at bygge bæredygtige industrier og implementere solenergiløsninger. Byen er også med på kortet over “Smart cities” med sin imponerende solcellepark, der genererer nok energi til at forsyne mere end en million hjem. Selvom de tænker på fremtiden, trives den traditionelle kultur også her. De lokale mad- og drikkevarer har dybe rødder i fortiden, og de rejsende kan for eksempel opleve gamle tehuse i træ, hvor de kan smage aromatisk oolong-te, eller opleve de berømte natmarkeder og Guohua Street, hvor der serveres taiwanske delikatesser og lokale favoritter som oksekøds- og nudelsuppen Danzai og dybstegte rejer. Det centrale Tainan har mange seværdigheder som f.eks. Blueprint Creative Park og Shennong Street, og den bedste måde at opleve dem på er til fods. Selvom det ligger lidt længere væk, er det nemt at besøge Taijiang Nationalpark og kysten med det gode netværk af busser og et omfattende offentligt system af cykeludlejning – ideelt for de 56% af danske rejsende som ønsker at bruge mere miljøvenlige transportmidler når de er på ferie.

Her skal du bo: Da 47% af de danske rejsende ønsker at rejse mere bæredygtigt på et budget*, er det prisvenlige U.I.J Hotel & Hostel et godt bud. Overnatningsstedet investerer i bæredygtighed og anbefales af Booking.coms rejsende. Stedets restaurant serverer lokalt producerede lækkerier, og der er ture med lokale guider. Dette trendy vandrehjem har et spillerum, fælles køkken og et bibliotek. Derudover ligger det på en tilbagetrukket vej kun et stenkast fra Tainans transitstation, hvilket gør det nemt for gæsterne at udforske byen på en mere bæredygtig og budgetvenlig måde.