Sted at besøge: Ella på Sri Lanka

Østaten Sri Lanka finder man i det indiske ocean  sydøst fra Indien. Her bor hele 22 millioner mennesker på den forholds lille bo. Mennesker med mange kulturer og etnisiteter. Og et i øvrigt meget rigt dyreliv.

Sri Lanka var fra 1980’erne og frem til 2009 præget af en borgerkrig mellem den singalesiske majoritet og den tamilske minoritet. En krig der fik mange tamiler til at flygte til Indien og Europa. Siden freden kom til Sri Lanka er det blevet en populært rejsemål, også for danskere.

Ella er en lille by som ligger oppe blandt bakkerne i Sri Lanka, og som er kendt for sin fantastiske udsigt over de omkringliggende grønne bakker samt muligheden for udendørsaktiviteter. Den målrettede “okse”, der gerne vil opleve mere af Sri Lankas smukke natur, kan tage på en dagsudflugt med safari til Yala Nationalpark fra Ella. Her kan man komme rundt på en køretur og se fritgående dyr i deres naturlige omgivelser og muligvis få øje på og tage billeder af de ellers sky kattedyr samt andet dyreliv såsom srilankanske elefanter, læbebjørne, påfugle og krokodiller. En privat udflugt med frokost omfatter besøg til tre af Ellas mest berømte og maleriske steder sammen med en lokal guide. Det starter med en vandretur til Ella Rock med pragtfuld udsigt over slettelandsbyen. Derefter går turen mod den berømte Nine Arch Bridge i Demodara, før I til sidst vandrer op til Little Adam’s Peak for at se solnedgangen. 

Her skal du bo: Det eksklusive EKHO Ella ligger på en grøn bjergside med panoramaudsigt over de frodige omgivelser og er i vandreafstand fra Nine Arches Bridge og Little Adam’s Peak. Der er naturinspireret kunst og bjergudsigt, og de rumlige og raffinerede værelser har wi-fi, fladskærms-tv, minibar, værdiskab samt faciliteter til at lave te og kaffe. På dette pålidelige overnatningssted har de opgraderede værelser endda overdækkede terrasser, hvor de rejsende kan slappe af ved boblebadene.