Booking.coms forudsigelser nr. 5 for rejsers triumferende tilbagevenden i 2022: Swipe til højre på nye steder og nye ansigter

I sin hidtil mest omfattende undersøgelse med fokus på rejseforudsigelser afslører en af verdens største digitale rejsevirksomheder, Booking.com, nu en fornyet følelse af optimisme og en lyst til at omfavne den nye virkelighed og atter igen opleve verden fuldt ud i det kommende år.

Sammen med praktisk talt alle andre aspekter af vores liv er det at rejse blevet redefineret flere gange i løbet af det sidste halvandet år, hvor vi konstant er blevet nødt til at forholde os til nye realiteter. Et dybere og stadig mere komplekst forhold til teknologi, en øget bevidsthed om menneskets indflydelse på planeten og en fornyet inspiration til at tage stilling til vor tids vigtige bevægelser indenfor social retfærdighed, har fået verden til at føles mindre og på samme tid uendeligt stor. Og selvom COVID-19 endnu ikke helt er fortid, begynder en utrættelig følelse af håb at indfinde sig. For at se nærmere på denne bølge af optimisme har Booking.com gennemført en omfattende undersøgelse med mere end 24.000 rejsende i 31 lande og områder og kombineret resultaterne med sine egne data og indsigt som en af verdens største digitale rejsevirksomheder de sidste 25 år, for at forudsige hvordan rejser vil fortsætte med at blive redefineret i det kommende år.

Undersøgelsen er endt ud i syv forudsigelser omkring rejser i 2022. Her på Bangeforikkeatleve.dk bringer vi dem en efter en. I nedenstående er den femte forudsigelse.

5. Swipe til højre på nye steder og nye ansigter

For mange betød pandemien at de tilbragte en længere og intens periode med deres nærmeste venner og familie, men ferier i 2022 vil være en mulighed for at komme ud og møde nye mennesker. Da næsten to tredjedele (60%) ønsker at møde nye mennesker mens de er afsted, forventer vi at de rejsende bruger deres ferier som en mulighed for at udvide deres omgangskreds. 64% af de rejsende glæder sig til socialt samvær mens de er på ferie, og 49% ønsker at overnatte et sted tæt på et livligt natteliv så de kan møde nye mennesker.

Efter at have swipet gennem de samme ansigter det sidste halvandet år, vil folk også bruge deres foretrukne dating-apps mens de er på ferie i 2022, da det at rejse er en spændende mulighed for at finde kærligheden. Vi forudser en genopblomstring af ferieromancer, og halvdelen (50%) håber da også på at finde sådan en på deres næste rejse. Men romantikken behøver ikke at stoppe når man rejser hver sin vej efter ferien. Nu hvor videoopkald er blevet en del af vores hverdag, forventer vi at flere af disse ferieromancer udvikler sig til nogle mere langvarige forhold.