Billund Lufthavn lancerer nye parkeringstiltag i januar

Bilerne bliver i dag større og større, derfor lancerer lufthavnsparkeringen i Billund nu bredere parkeringspladser. Fra 3. januar 2023 bliver det muligt at reservere XL parkeringspladser i parkeringshuset, og hvis du vil have en fast parkeringsplads, er det nu også en mulighed.

Parkeringspladserne i Billund Lufthavn er allerede større end standardparkeringspladserne i Danmark. De er faktisk 2,5 meter brede nu, hvilket er 20 centimeter bredere end en standardparkeringsplads, men ifølge Peter Rossel, parkeringschef, Apcoa Billund Lufthavn, kan den størrelse også være en udfordring.

Parkeringsbåsene i Danmark har ikke fulgt bilernes størrelsesudvikling i lang tid, og det er årsagen til, at parkanter i Billund Lufthavn fra den 3. januar kan bestille XL parkeringspladser, der er 50 procent større – altså 3,75 meter brede parkeringspladser.

“Bilerne bliver større og større, og hvis der holder to af de store modeller ved siden af hinanden i dag, skal man kante sig ud af bilen. Vi har stor efterspørgsel på større parkeringspladser, så nu har vi klargjort de mest terminalnære parkeringspladser i p-huset og gjort dem 50 procent bredere. Dem kan man nu reservere til ibrugtagning fra og med 3. januar”, fastslår Peter Rossel.

Fakta
I Billund Lufthavn er der 14.000 parkeringspladser, hvoraf 2.300 af dem er i parkeringshus. Alle arealer bliver overvåget af mere end 300 videokameraer døgnet rundt alle årets 365 dage.