Mulighed for overnatning i Sverige: Sov med kunst

En kunstelskers hede drøm må være at sove med mestrene. På det svenske Skara Kunsthotel, nord for Göeborg, kan den drøm gå i opfyldelse. Hotellet råder over Sverige største private samling af malerier af svenske kunstmestre som Anders Zorn, en af Sveriges største historiske kunstnere. Derudover har hotellet værker af kendte kunstnere som Carl Larsson, Jenny Nyström og Bruno Liljefors m.fl. I hotellets kombinerede spisesal og kunsthal hænger værker af de kendte malere side om side. Værelsernes indretninger er inspireret af de kendte kunstværkers farvetoner og er selvfølgelig udsmykket med kunst. Hotellets kunstfokus har fået ekstra vægt, da man den 1. januar i år skiftede navn til netop Skara Kunsthotel. Særligt kulturintresserede vil få en fest på hotellet, da det ligger tæt på kulturelle besøgsmål som Varnhems Klosterkirke, Kata Gård – Sveriges ældste kirke fra vikingetiden og Skaras store domkirke, og skal der lidt motion til, går vandringsruten Pilgrimsleden lige forbi.

Læs mere: https://skarakonsthotell.se/konsthall/