Rejsetrend i 2023: Kota Kinabalu i Malaysia

Det er nu 2023. Et nyt friskt rejseår. Det ser ikke ud til at de seneste globale hændelser har lagt en dæmper på de rejsendes lyst til at finde nye rejsemål. Samtidig bliver udvalget af globale oplevelser og skjulte perler der bare venter på at blive opdaget, kun større. 

Undersøgelser og rejsetallene viser tydeligt, at rejselysten for alvor er tilbage blandt danskerne. På baggrund af Booking.coms seneste store undersøgelse om rejsetrends for 2023, kan rejseplatformen præsentere en række destinationer for 2023, der spås blive de mest populære bland de rejsende på globalt plan. Dem bringer vi løbende information her på Bangeforikkeatleve.dk. I dag kan du læse om Kota Kinabalu i Malaysia.

Kota KinabaluMalaysia
Den livlige hovedstad i den malaysiske delstat Sabah på Borneo, lokalt omtalt som “KK”, er en skjult perle omgivet af frodige regnskove og sandstrande. 40% af de danske rejsende ønsker at opleve kulturchok på deres rejser i 2023, og dette mindre overrendte rejsemål er oplagt for denne gruppe med mulighed for at fordybe sig i byens helt unikke stemning. Om dagen kan rejsende besøge Kota Kinabalus kunsthåndværksmarked og gå på opdagelse blandt smukke perler, farverige tekstiler og formfuldendte træudskårne produkter lavet af områdets kunstnere – et kærkomment kunstnerisk input for de 29% af rejsende, der godt kunne tænke sig, at berige deres stil med lokale accessoires. Besøgende kan også tage turen til Tanjung Aru Strand, et populært udflugtsmål blandt de lokale – særligt i weekenden. Gæster i byen må ikke snyde sig selv for en tur til den flydende fisk- og skaldyrsrestaurant hvor der serveres smørstegte rejer og soft shell-krabber mens lokale kunstnere og musikere optræder på scenen. Kota Kinabalus omkringliggende økosystemer er hjemsted for et unikt dyreliv, og rejsende kan deltage i en flodsafari om aftenen og fra båden få mulighed for at observere dyrene i deres naturlige habitat. Besøgende kan nyde den imponerende udsigt til Mount Kinabalu langs Nanamun River-floden og muligvis spotte en næseabe eller to. Når mørket falder på, er der mulighed for at se tusindvis af ildfluer lyse omgivelserne op.

Her skal du bo: Le Meridien Kota Kinabalu er et moderne hotel der ligger i et livligt område over for byens havnefrontmarked, hvor besøgende kan interagere med de lokale frugt- og fiskehandlere. Gæsterne kan tage til havet for at snorkle og dykke – hvilket er en aktivitet man bare ikke må gå glip af ifølge andre der tidligere har rejst til Kota Kinabalu***. Gæster kan også slappe af med en cocktail i de små hytter ved poolen. Overnatningsstedet anvender lokale materialer fra Borneo i deres indretning og har fået Booking.coms mærkat “Bæredygtigt overnatningssted” for sin indsats inden for bæredygtighed, der bl.a. omfatter brug af økologiske produkter på stedets fire spisesteder og mulighed for at låne cykler gratis så gæsterne kan udforske byen.