Oplev bæredygtige byer: Kyoto, Japan

Der er intet som at udforske en by til fods for at få en fornemmelse af stedet. Det er den bedste måde at opdage skjulte perler, møde de lokale og få en så autentisk rejseoplevelse som muligt samtidig med at man passer på miljøet. Hvis du får trætte fødder, kan du også tage på sightseeing med offentlig transport eller på cykel. Ifølge en undersøgelse fra Booking.coms planlægger 42% af de danske rejsende at benytte sig af langsommere transportformer for at mindske deres påvirkning på miljøet i 2022. Desuden vil næsten tre fjerdedele (73%) af de danske rejsende vælge et overnatningssted hvis det har en god miljøcertificering. Med udgangspunkt i dette deler Booking.com seks af verdens bedste byer med hensyn til bæredygtige transportmuligheder baseret på rejsendes anmeldelser samt bæredygtige overnatningssteder på disse rejsemål, som har fået Booking.coms mærkat for bæredygtige overnatningssteder.

Idag præsenterer Bangeforikkeatleve.dk japanske Kyoto.

KyotoJapan
Kyoto er en by hvor du kan få mange dage til at gå med at tage på opdagelse i en fascinerende blanding af gammel historie og moderne storbyliv. Det er også et af de rejsemål som flest rejsende har anbefalet til bæredygtige rejser på Booking.com. Byen er kendt for sine historiske templer og traditioner omkring teceremonier og blomsterdekorationer – som du selv kan prøve kræfter med på et kursus i Ikebana-blomsterdekoration– men Kyoto er også kendt for at være en blomstrende og fremsynet storby. Byens mange seværdigheder er forholdsvis spredt ud, så du vil få brug for at benytte dig af offentlig transport, men den bedste måde at udforske de respektive områder er til fods. En særlig interessant gåtur er omkring Kiyomizu-dera-templet, hvor helligdomme og snackboder skaber masser af aktivitet.

Her skal du bo: 
Kun en kort gåtur fra Kiyomizu-dera-templet og de mange restauranter i det nærliggende område, hvor du kan opleve traditionel japansk mad, ligger Kyomachiya Suite Rikyu, som er et japansk machiya-byhus med en central beliggenhed i Kyoto-bydelen Higashiyama-ku. Dette overnatningssted tilbyder et autentisk og bæredygtigt ophold, da vedvarende energi bruges overalt i bygningen. Efter en lang dag på fødderne kan gæsterne slappe af på dette charmerende og traditionelle overnatningssted.