Feriehusudlejer: Korte ophold er en trend

Det nye år er skudt godt i gang, og hos Novasol, en af Danmarks førende feriehusudlejere, ser man i øjeblikket nogle tydelige ferietendenser, der forventes at præge dansk turisme i 2024.

I 2023 oplevede Novasol således en stigning på 21 procent i antallet af ankomster sammenlignet med 2019. Noget feriehusudlejeren regner med fortsætter i 2024. Men ifølge Kenn Rasmussen, vicedirektør for portefølje hos Novasol, er det ikke udelukkende antallet af bookinger og længde på ophold, som er interessant, når man kigger ind i, hvad 2024 kommer til at være for et ferieår. Han peger også på andre tendenser, som forventes at præge dansk turisme året igennem. 

En af disse tendenser er at tage på korte ophold.

Korte ophold vinder frem
Ugelange sommerhusophold i højsæsonen er stadig et hit, men stadigt flere booker korte ophold både i og uden for højsæsonen. Det er især ophold på tre-fire dage, der er blevet mere populære, fortæller NOVASOL, som kan rapportere om en stigning i danske og svenske gæster, der booker tredages ophold på henholdsvis 16 og 10 procent, mens der hos de tyske og hollandske gæster er en stigning på 5 procent på bookninger af fire-dages ophold.

”Det ser ud til, at folk har fået øjnene op for, hvad en miniferie kan give en som familie, par eller vennegruppe, da vi tydeligt kan se en ændring i ferieadfærd, når vi kigger på, hvor mange, der booker kortere ophold. Og vi er ikke overraskede, da det jo netop giver et break i hverdagen, et lille åndehul og tid specifikt afsat til at være sammen. Samtidig har folk generelt fået en mere fleksibel tilgang til, hvornår og hvor længe man kan tage på ferie, og det, kombineret med fleksible booking- og ankomstmuligheder, tror vi, kommer til at øge antallet af korte ophold i 2024,” siger Kenn Rasmussen og forklarer, at folk generelt også er begyndt at booke tættere på ankomsttidspunktet.