Wagrain-Kleinarl modtager Østrigs miljømærke som første region

Mange danskere besøger hvert år Wagrain-Kleinarl i Østrig for de udsøgte skiforhold, men regionen udmærker sig også på sit arbejde med bæredygtig turisme. Senest har området modtaget Østrigs miljømærke. Det er første gang, at en region modtager mærket som helhed. 

Wagrain-Kleinarl i det østrigske område SalzburgerLand er kendt og elsket af mange danskere, der hvert år besøger regionen for at slå sig løs på de mere end 200 kilometer pister. Modsat mange andre skiområder i SalzburgerLand slår Wagrain-Kleinarl sig hverken op på at have de bedste, stejleste eller længste pister. Til gengæld sætter regionen retningen for bæredygtighed i Østrig. 

Med sin unikke tilgang til turisme og arbejde for bæredygtig destinationsudvikling udmærker Wagrain-Kleinarl sig nemlig på flere områder. Senest har området modtaget det østrigske miljømærke. Miljømærket har eksisteret siden 1990, men det er første gang i mærkets historie, at det bliver tildelt til en region i sin helhed.

”For os er bæredygtighed en opgave, der indebærer at træde ud på ukendte veje inden for turismen og sætte eksempler, der er bæredygtige og som tager højde for miljøet. Målet med vores arbejde er ikke at være kendt for vores priser og certificeringer, men at accelerere udviklingen, så man også i fremtiden har lyst til at besøge og bo i Wagrain-Kleinarl,” siger Stefan Passrugger, Tourism Director, Wagrain-Kleinarl.

Wagrain-Klainarls første milepæl på regionens bæredygtighedsrejse var certificeringen som ’Green Destination’, som regionen modtog sidste vintersæson. Sidenhen modtog Wagrain-Kleinarl prisen som bedste turismelandsby fra Verdens turismeorganisationen (UNWTO), og nu har regionen altså toppet de to priser ved også at modtage Østrigs miljømærke.

”Bæredygtighed og dét at udvikle turismen på en bæredygtig måde er et vigtigt emne for alle regionerne i SalzburgerLand. Derfor er vi også utrolig stolte over at have Wagrain-Kleinarl som frontløber og inspiration. Ved at lære af andres succeser og erfaring kan vi sammen rykke os hurtigere i den grønne omstilling, hvilket både kommer de lokale beboere til gode og de mange gæster, der hvert år bruger deres ferie her,” siger Johanna Krainer, hos Market Management, SalzburgerLand Tourismus.

Om Østrigs miljømærke
Det østrigske miljømærke ”Das Österreichische Umweltzeichen” har eksisteret siden 1990 og bliver blandt andet tildelt producenter, uddannelsesorganisationer og aktører inden for turismen. Wagrain-Kleinarl har modtaget mærket for sit langsigtede arbejde med den grønne omstilling af regionens turisme. Det er første gang, at mærket bliver tildelt en region i sin helhed, og tildelingen af miljømærket betyder, at Wagrain-Kleinarl nu må bruge miljømærkets genkendelige logo i forbindelse med sit brand.