Danske hoteller gearer op til cykelophold i nyt netværk

Et nyt landsdækkende hotelnetværk lancerer skræddersyede cykelkoncepter til turcyklister, mountainbikere og MAMIL-folket. Danish Bike Hotels er forankret i hotelkæden Small Danish Hotels og rejseselskabet Danish Biking.

Mere end 30 danske hoteller er klar til at tage imod det stigende antal danskere og udenlandske turister, som vælger at bruge ferier eller lange weekender på to hjul. Det nye netværk går under navnet Danish Bike Hotels og lanceres af Small Danish Hotels i samarbejde med rejseselskabet Danish Biking. Inspirationen er fundet i blandt andet Italien, Østrig og Tyskland, der længe har været oppe på den store klinge, når det gælder cykelturisme. 

”Danmark er kendt som et cykelvenligt land, som trækker international opmærksom hos turister. Samtidig er cykleinteressen vokset blandt danskere, som med stor iver tramper ud på de nationale cykelruter, mountainbikespor og de små landeveje. Med Danish Bike Hotels har vi skabt et hotelnetværk, hvor overnatningsstederne er gearet til at facilitere et cykelophold på alle tænkelige måder, så der, efter en dag med sved på panden og gode kilometer i benene, kan blive sørget godt for både cyklister og udstyr”, siger Michael Andersen, som er initiativtager til Danish Bike Hotels og direktør i Danish Biking.

Det voksende netværk tæller i dag mere 30 hoteller på tværs af landet, der alle er en del af hotelkæden Small Danish Hotels. Hotellerne er dedikerede cykelhoteller og udmærker sig ved at tilbyde gennemtænkte løsninger, hvor cykling og forkælelse går op i en højere enhed – både hvad angår det gode værtsskab og faciliteter. Ligesom en skiløber skal kunne opbevare sit udstyr forsvarligt i skikælderen, så er der også nogle services, som trækker ekstra point hos cykelfolket. Således udbyder hotellerne en varierende palette af indendørs cykelopbevaring i cykelstald, det mest nødvendige værktøj og pumper, mulighed for cykelvask, vask og/eller tørring af cykeltøj og måske opladestation til el-cykel.

Hos Small Danish Hotels er direktøren meget begejstret for det nye netværk, der er helt i tråd med hotelkædens ambitioner om at knytte attraktive aktiviteter sammen med hoteloplevelsen, og som samtidig støtter op om kædens øgede fokus på bæredygtighed.

”Vi udvikler vores hoteloplevelser i takt med de trends, vi ser i ferie- og fritidsmarkedet. De senere år har vi har oplevet en stigende efterspørgsel efter cykelophold, hvor gæstfriheden er lige stor til både cykler og ryttere. Mange har rykket herreturen ud på raceren eller på mountainbikesporet, og cykelfolket vil gerne kombinere stram kæde og høj puls med god mad og bløde dyner. Hotellerne i Danish Bike Hotels ligger klods op ad Danmarks mange cykelruter og attraktive landevejsstræk, så cykelturene bliver nu langt nemmere at arrangere”, siger Jørgen Christensen, som er direktør i Small Danish Hotels.

Jørgen Christensen forventer, at Danish Bike Hotels vil være et godt inspirationsværktøj for dem, som normalt ville drage til alperne eller Sydeuropa for at cykle.

”Danish Bike Hotels har ligget i pipelinen siden udgangen af 2019, men vi har sat turbo på projektet under covid-19, så vi nu står med et lækkert koncept til cykelentusiaster, der ikke kan rejse sydover.  Danish Bike Hotels giver et samlet overblik over mulighederne i Danmark og skræddersyer cykeloplevelserne både for Hr. og Fru Danmark, som vil ud på en hyggetur, samt for individuelle semi-professionelle og grupper der vil gå hårdere til pedalerne”, siger Jørgen Christensen. 

Uanset hvilken cykelform man helliger sig, så er formlen, at cyklisten slipper for den tunge planlægning og logistikken, men kan overgive sig til at pløje gennem mudderet på skovsporet eller mærke asfaltens syngen under dækkene. Hotellerne står også klar med blandt andet gode råd til dagens ruter, download af cykelkort og proviant til turen i tillæg til den personlige gæstfrihed, fokus på kvalitet samt øje for de små detaljer, der er Small Danish Hotels’ dna.