Madtrend fra verden: Avocadoolie fra Mexico

Mange er på jagt efter kulinariske oplevelser rundt om i verden og har lyst til at dykke ned i nogle af de seneste trends indenfor mad. En oplagt mulighed er Avocadoolie fra MichoacánMexico

Avocadotoast har været en populær madtrend i hele verden i noget tid nu. Men avocadoolie er det nye og bliver med stor sandsynlighed endnu mere mainstream i køkkener i hele verden takket være dens lækre smag og helbredsfordele, såsom at være god for kredsløbet og øjnene. Michoacán, som ligger i det vestlige Mexico ud til kysten mod Stillehavet, er en stor producent af avocadoolie og et fantastisk rejsemål også kendt som Mexicos sjæl. Denne delstat har bevaret de indfødtes historie og kultur, og er kendt for sine traditionelle festivaler og kulturelle begivenheder – lige fra fejringen af De Dødes Dag i Patzcuaro til det livlige historiske centrum i Morelia fra kolonitiden, som begge anerkendes som verdenskulturarv af UNESCO. De er også to af Mexicos mest interessante byer, der er gået lidt under radaren. Avocado er en utrolig populær og fast bestanddel i det mexicanske køkken og bruges for eksempel i tacos og “huevos motuleño” – en velsmagende morgenmadsret af tortillas med sorte bønner, ost og spejlæg ovenpå. De rejsende kan udforske dette smukke land og alt hvad det har at byde på med avocado.