LGBTQ+ – venligt rejsemål: Amsterdam i Holland

Booking.com har gennemført en stor rejseundersøgelse om de udfordringer LGBTQ+-personer oplever, når de rejser, og har udpeget en række destinationer, der anses for at være inkluderende og LGBTQ+-venlige. Det gælder blandt andet Amsterdam i Holland.

AmsterdamHolland
Holland var det første land i verden, der lovliggjorde ægteskab mellem personer af samme køn i 2001, og den hollandske hovedstad, kendt for sine cykler og kanaler med skrå bygninger, er et fantastisk rejsemål for LGBTQ+-rejsende. Under Amsterdam Pride, som finder sted den første weekend i august, omdannes byens centrale kanal til en paraderute, hvor bådene udsmykkes som festlige flåder. Arrangementet er sponsoreret af Booking.com, og hvis man gerne vil opleve en global Pride-fejring, så er byen vært for World Pride i 2026 – en begivenhed som LGBTQ+-rejsende og allierede bør skrive i kalenderen. De 62% af dansk LGBTQ+-rejsende, der er mere tilbøjelige til at opsøge aktiviteter, der er skræddersyet til personer der identificerer sig som LGBTQ+, kan booke en tur med fokus på LGBT-steder for at opleve det bedste af Amsterdams natteliv. En lokal guide vil tage de besøgende med til Reguliersdwarsstraat, byens mest farverige og inkluderende LGBTQ+-gade med en alsidig hipsterkultur der bugner af livlige barer og caféer. I Amsterdam finder man også Homomonument, verdens første mindesmærke for homoseksuelle, som mindes alle de mennesker, der er blevet forfulgt på grund af deres seksuelle orientering. Ved siden af denne symbolske trekant finder man Pink Point, en LGBTQ+-relateret informationsstation bemandet med venlige frivillige, der giver information om inkluderende organisationer og steder i byen.

Her skal du bo: Dem, der ønsker en autentisk oplevelse, kan booke Rembrandt Square Boat, der ligger på Amstel-floden og er tæt på områdets livlige LGBTQ+-barer. Denne hyggelige husbåd er udsmykket med lokal kunst og har høje terrassedøre, der åbner ud til en terrasse ved vandet, samt en charmerende vært, der tager godt imod alle sine gæster. Overnatningsstedet er desuden en del af Booking.coms bæredygtighedsprogram. Det anvender 100% vedvarende energi og tilbyder beholdere til affaldssortering og demonstrerer på denne måde sine bestræbelser på at beskytte både mennesker og miljøet.